Achter op de fiets bij Sierd de Vos


Auteur : Mark Elschot - PlanMen

Voor deze editie ging ik op bezoek bij voetbalpresentator Sierd de Vos (1959). Als vaste presentator van Ziggo Sport becommentarieert hij de wedstrijden van het Spaanse voetbal. Iedere maandag heeft hij verder zijn eigen programma Bodega El Sierd en daarnaast heeft hij ook nog een boek geschreven. Is er in dat drukke bestaan nog wel sprake van planning of wordt hij geleefd?
Toen ik Sierd aan de telefoon had om de afspraak te maken, was het een druilerige wintermiddag. Als echte Hollanders klaagden we over het weer. “Mark, ik heb een briljant idee!” zei hij. “Lijkt het je niet leuk om mij te interviewen in mijn natuurlijke Spaanse habitat?” In gedachte hoorde ik de drukte op de Ramblas, proefde ik de smaak van verse paella met een goed glas rioja. En als ik mijn ogen sloot, zat ik schreeuwend aan het veld bij FC Barcelona. Toen ik mijn ogen weer open deed, was ik op weg naar Sierd. Op weg naar Restaurant Vida in Naarden. Niet bepaald de Spaanse habitat die ik voor ogen had. Maar ja, Spanje was ook wel erg ver fietsen. Sierd wachtte me op na een opname van zijn Bodega El Sierd.Het Spaanse voetbal kent voor jou weinig geheimen. Kun je een beetje een forecast maken voor de Toto van komend weekend?
“Hahahaha, nee dat kan ik niet. Wij sportjournalisten hebben daar een strikte code voor. En daar houden we ons aan. Maar je hebt gelijk, het Spaanse voetbal kent voor mij weinig geheimen. Maar dat gaat niet vanzelf. Toen ik bij Canal+ werkte, was het wel zo. Dan ging ik 45 weekenden per jaar naar Spanje. Op vrijdagochtend heen en in de loop van maandag weer terug. Dat was goed voor de Airmiles. Maar ondertussen had je wel alles gemist wat er in Nederland was gebeurd. Tegenwoordig gaan zenders zuiniger om met hun budget. Een wedstrijd vanaf locatie verslaan kost al snel een kleine € 5.000. Dat kan simpelweg niet meer. Nu geef ik commentaar vanuit een kleine studio in Hilversum en ben afhankelijk van het internet. Dus ik lees elke dag zo’n zes Spaanse kranten. Deze werkwijze heeft ook wel voordelen. Vroeger zat ik twee uur na de wedstrijd in een Spaans restaurant. Nu zit ik twee uur na de wedstrijd thuis.”
Je hebt een druk leven met je programma, je wedstrijden en je boek. Hoe ziet je rooster eruit?
“Normaal versla ik twee wedstrijden per weekend. En dan op maandag natuurlijk mijn eigen programma. Op dinsdag- en woensdagavond komt daar nog de Champions League bij. Soms zelfs op dinsdag én woensdag. En de Europa League doe ik dan op de donderdag. Gelukkig zijn de wedstrijddata al ver van tevoren bekend. Dat ik nog leef is een wonder!

Lees verder op www.planmen.com


Tags: WFM , Organisatie
Planrs maakt gebruik van cookies