BIM in Asta Powerproject: een jaar later


Door Hilda Wortman op ctbxrm.nl
Een jaar geleden werd de BIM-module in Asta Powerproject geïntroduceerd. Een nieuwe waardevolle module om vanuit je IFC-model een planning op te zetten met ‘1-druk-op-de-knop’. De eerste klanten werken succesvol met de module en het leek mij tijd om mijn collega Henk van Betuw eens te bevragen over de nieuwe functionaliteit. Henk is als consultant, opleider en supportmedewerker specialist op het gebied van Asta Powerproject en begeleidt klanten in de implementatie.

Wat vind jij van de BIM-module in Asta Powerproject?

Henk: “Deze module is echt een mooie toevoeging aan Asta Powerproject. Door deze functionaliteit te gebruiken wordt er in 3D bij een planning beeld gegeven van het project. Door de koppeling met je planning werk je in 4D en is dit een waardevolle toevoeging aan je project. Door middel van het bijhouden van voortgang kun je in deze module de verschillen zien tussen de geplande en huidige situatie om (nog) sneller te kunnen bijsturen. Met deze module kun je op verschillende manieren werken, wat je zelf het fijnst vindt.”

Wat bedoel je met verschillende manieren?

Henk: “Je hebt de perspectieve en de orthogonale modus bijvoorbeeld. Dit is de manier waarop je tegen een object aankijkt. Bij de orthogonale modus wordt het model getoond met parallelle lijnen. Het object blijft ongeacht de afstand even groot. Bij de perspectieve modus zie je het object zoals je het in werkelijkheid ook zou zien. Je kunt in het object ook ‘rondlopen’. Het opzetten van de planning kan door middel van ‘1-druk-op-de-knop’, maar ook ‘drag-and-drop’ is mogelijk. En de planning kan altijd aangepast worden naar wens. Alle functies van de basissoftware van Asta Software zijn beschikbaar. Mooi toch?”

Lees verder op www.ctbxrm.nl


Tags: Planning , Projectmanagement , BIM
Planrs maakt gebruik van cookies