Personeelskrapte en het belang van WFM


Hoe kan een zorginstelling, in tijden van vergrijzing en de run op kwalitatief hoogwaardig personeel, goede zorg aan de patiënt blijven leveren?


Krapte op de arbeidsmarkt is een actueel thema, zeker in de zorg. Hoe kan een zorginstelling, in tijden van vergrijzing en de run op kwalitatief hoogwaardig personeel, goede zorg aan de patiënt blijven leveren? Ik pleit voor het belang van goed workforce management. Zet de voordeur open én houd de achterdeur dicht.

Optimalisatie

Natuurlijk is werving en selectie belangrijk: het binnenhalen van goede zorgmedewerkers. Maar er is ook nog veel te winnen als je kijkt naar je huidige situatie: hoe zet je mensen optimaal in en hoe behoud je ze voor je organisatie? Het behouden van medewerkers hangt nauw samen met roosters en werktijden. Uit onderzoek blijkt dat medewerkerstevredenheid voor een groot deel bepaald wordt door de werk-privé balans, flexibele inzet en gezond roosteren. Het is daarom belangrijk om met de medewerkers in dialoog te gaan over hun wensen, hun behoeftes serieus te nemen en hen zo te behouden voor de organisatie en de sector.

Lees verder op zorgvisie.nlTags: WFM
Planrs maakt gebruik van cookies