Achturige werkdag niet meer van deze tijd


Met bovenstaande boodschap stond de directeur van Déhora, de heer Ben Jansen, in Het Financieele Dagblad, de Metro, Management Online en was hij te gast bij BNR Nieuwsradio. Steeds vaker doet de  media een beroep op Ben Jansen op het vakgebied van Workforce Planning. Niet zo gek, omdat hij met meer dan 30 jaar ervaring genoeg kennis en expertise heeft om te zien wat de trends zijn.
 
Het Financieele Dagblad besteedde een halve pagina aan dit onderwerp waarop er een uitnodiging kwam van BNR Nieuwsradio om hierover verder te praten.
 
Ben Jansen is van mening dat er geen algemeen perfecte werkdag in uren bestaat en zeker niet de drie keer twaalfurige werkdag per week die de telecom-miljardair Carlos Slim van América Móvil recentelijk bepleitte als de nieuwe standaard. Of een zesurige werkdag, vooral niet omdat het past bij alle werksituaties. Daarnaast is er geen bewijs dat de economie in de breedte hiervan zal profiteren of dat deze tot de balans tussen werk en privé leidt die de gezondheid en het welzijn sterk bevordert. 
 
De conclusie is dat arbeidstijden in een duurzame samenleving juist voor iedereen maatwerk moeten zijn!

Meer lezen over dit onderwerp:
Artikel in FD: http://bit.ly/2cgkDp7
Artikel in Metro: http://bit.ly/2cHaqTr
Interview met Ben Jansen bij BNR: http://bit.ly/2ctdlxP


Tags: WFM , Organisatie
Planrs maakt gebruik van cookies