PM trends om rekening mee te houden


Tien portfolio- en projectmanagement trends en ontwikkeling die volgens de experts het speelveld dit jaar zullen beïnvloeden.


De veranderingen bij organisaties volgen elkaar snel steeds sneller op. Met als gevolg dat het aantal veranderinitiatieven en projecten toeneemt. Tegelijkertijd wijzigt de manier waarop het projectmanagementvak wordt uitgeoefend – nieuwe werkmethodes en technologieën doen hun intrede, er wordt meer gevraagd van projectmanagers en met behulp van data science ontstaan er grote kansen voor professionalisering. Tien portfolio- en projectmanagement trends en ontwikkeling die volgens de experts van Improven het speelveld dit jaar zullen beïnvloeden.

Complexiteit vraagt om projectportfolio management

De toenemende complexiteit van organisaties en de continu en steeds sneller veranderende omgeving vraagt om proactieve sturing door besluitvormers. Een goed overzicht van de strategie en bijbehorende projectportfolio is daarbij cruciaal, zodat de juiste strategische keuzes kunnen worden gemaakt. Het inrichten van strategisch projectportfolio management staat ook dit jaar nog op de agenda van veel organisaties, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het PMO als transitiebureau.

PMO’s worden transitie bureaus

De rol van centrale project management offices (CPMO's of EPMO's) binnen grotere organisaties is aan het veranderen. In het verleden werd een dergelijk PMO gezien als een ondersteunende afdeling ten dienste van projectmanagers en opdrachtgevers. 

Lees verder op consultancy.nl


Tags: Projectmanagement
Planrs maakt gebruik van cookies