Virtuele tour: Een kijkje in de projecten van BAM
BAM heeft een virtual reality (VR) app gelanceerd. De mobiele applicatie visualiseert zowel reeds gerealiseerde projecten als nog niet bestaande bouwprojecten. Om de virtual reality ervaring te creëren is een eenvoudige kartonnen VR-bril en smartphone al voldoende.

“VR is ideaal om toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewerkers mee te nemen in het nog niet bestaande gebouw of om een technische oplossing eens van dichtbij te bekijken”, meent de bouwer. “Bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, kan middels 360 graden-fotografie worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp.”Gevarieerd aanbod: zestien projecten beschikbaar in de app

De app beschikt op dit moment nog over zestien projecten, variërend van woningbouw tot infra. Zo kunnen gebruikers rondkijken in het nog te realiseren Groninger Forum en de fietsenstalling op het Utrechtse stationsplein. Ook door het reeds gerealiseerde Zaans Medisch Centrum en Londense King Cross kan men virtueel rondlopen.

Toekomstige projecten verschijnen - indien mogelijk - ook in de app.

Het BIM Center van BAM Advies & Engineering ontwikkelde de mobiele applicatie. Het is beschikbaar voor iOS (Apple) en Android.

Bron: www.cobouw.nl


Tags: App
Planrs maakt gebruik van cookies