VORM introduceert procesinnovatie KYP FLOW


Persbericht

VORM introduceert procesinnovatie KYP FLOW


VORM zet de volgende stap in haar streven naar het nog beter bedienen van haar klanten. De ontwikkelingsprocessen van VORM worden volledig gedigitaliseerd met KYP FLOW. Op de PROVADA 2018 wordt deze procesinnovatie voor het eerst aan de markt gedemonstreerd. Hans Meurs, algemeen directeur van VORM, geeft aan: “Wij willen de bouwsector nieuwe energie inblazen door te doen waar anderen over denken en deze ontwikkeling sluit volledig aan bij het innovatieve DNA van VORM.”Processtappen

Deze procesinnovatie is gestart met de befaamde ‘vliegtuignotitie’. In het vliegtuig terug van vakantie schreef Hans Meurs een notitie waarin de basis van de procesinnovatie beschreven stond.
Naar aanleiding hiervan is VORM in 2015 begonnen met het definiëren van alle processtappen binnen het proces van tender tot en met start bouw. Alle stappen zijn in detail omschreven, van het controleren van de locatie gegevens in het Kadaster tot aan de eerste paal van een te realiseren ontwikkeling. Al deze stappen worden bij VORM in het zogeheten stappenkaartsysteem geplaatst, waar elke kaart, met een hapklare omschrijving (wat, waarom en hoe) in de juiste volgorde staat en gekoppeld wordt aan de verantwoordelijke persoon. Omdat de meeste projecten procesmatig grotendeels identiek zijn, komt door een goede procesorganisatie meer tijd beschikbaar voor de project specifieke afwijkingen. Hans Meurs licht toe: “De stappen in een ontwikkel- of bouwproces zijn voor 90% bepaald. Bij VORM willen we dus niet het wiel telkens opnieuw uitvinden om een stabiele en hoge kwaliteit te leveren. ‘Hetzelfde steeds beter doen’, is wat ons betreft een heel goed voorbeeld van vernieuwen. Met KYP FLOW wordt bouwen en ontwikkelen niet alleen efficiënter en beter, maar ook leuker! Hierdoor kan iedereen zijn of haar talenten maximaal inzetten voor de zaken waarmee we samen echt het verschil voor de klant maken.”

Ook voor derden

Deze werkwijze is nu gedigitaliseerd in samenwerking met KYP, dat bekend staat om digitale communicatie over voortgang, en dit product, KYP FLOW, zal ook voor derden beschikbaar komen.  KYP FLOW biedt aan elk bedrijf de mogelijkheid om haar eigen bedrijfsspecifieke processen vast te leggen en gebruiksvriendelijk aan alle medewerkers ter beschikking te stellen via PC, tablet of smartphone. Binnenkort kan het zelfs mogelijk zijn om door andere partijen gedefinieerde processen te kopen, vergelijkbaar met de App-store van Apple of Google. Stan Roestenberg, directeur van KYP en KYP FLOW: “Met KYP FLOW kan iedereen een flinke stap zetten in de verbetering van de eigen bedrijfsprocessen, waardoor projectteams zelfstandiger en efficiënter kunnen werken aan een beter eindresultaat.”

VORM en KYP geven dagelijks live demonstratie van KYP FLOW op de PROVADA FUTURE op 5, 6 en 7 juni in de RAI in Amsterdam.

Wilt u met uw directie of projectteam een (besloten) bedrijfsdemonstratie neem dan even contact op met Robey Ruissaard (ruissaard@kyp.nl) van KYP FLOW.

Bron: https://vorm.nl/nieuws/vorm-introduceert-procesinnovatie-kyp-flow


Tags: Lean
Planrs maakt gebruik van cookies