Wat betekent de AVG voor het plannen?
De nieuwe regels op het gebied van privacy


Auteur: Mark de Jong

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG stelt regels voor de bescherming van persoonsgegevens in de gehele Europese Unie. Dit heeft gevolgen voor elke dienstverlener die projecten en resources plant en die daarmee op welke manier dan ook persoonsgegevens gebruikt. In deze blog gaan we kijken wat voor effect deze wetgeving heeft op het plannen van je medewerkers en wat je als dienstverlener ook moet regelen.

Wat doet de AVG?

Door de steeds verder digitaliserende wereld staat ondertussen iedereen wel met zijn persoonsgegevens in een online systeem geregistreerd. Bijvoorbeeld bij Google, Facebook, of in een salarissysteem van een werkgever. Dit kan zijn met een e-mailadres, een mobiel telefoonnummer, een woonadres of elk ander gegeven waarmee de identiteit van een persoon herleid kan worden.

Iedereen krijgt macht over zijn eigen persoonsgegevens
Deze gegevens worden op verschillende manieren gebruikt. Dit kan voor commerciële doeleinden zijn, maar ook voor de dagelijkse activiteiten van een bedrijf, zoals het plannen van medewerkers op projecten. De AVG geeft elke persoon macht over zijn eigen opgeslagen persoonsgegevens. Het geeft hem of haar recht op inzage, het laten aanpassen en het laten verwijderen van die persoonsgegevens. Elk stukje gegeven dat gebruikt kan worden om iemand te identificeren, wordt beschouwd als eigendom van die persoon.

Lees verder


Tags: WFM , Organisatie
Planrs maakt gebruik van cookies